Een van onze expertises is het internationaal (privaat)recht. Bij het aangaan en opstellen van internationale overeenkomsten dient altijd rekening gehouden te worden met regels van internationaal privaatrecht, verdragen en Europese verordeningen. Welke rechter is bevoegd? Welk recht is van toepassing? Ook bij het beoordelen van contracten dient hiermee rekening te worden gehouden en is kennis van internationaal recht van zeer groot belang.

Wanneer u een paard verkoopt naar het buitenland of een paard koopt in het buitenland wilt u voorkomen dat u moet procederen in het buitenland of dat buitenlands recht op uw overeenkomst van toepassing is. Dit is mogelijk door een goed koopcontract op te (laten) stellen. Wij adviseren u hier graag over en kunnen voor u het contract opstellen.

Weens koopverdrag

Wanneer beide partijen professionele partijen zijn en er wordt niets op papier gezet kan het zomaar zijn dat het Weens Koopverdrag op de koop van toepassing is. In veel koopcontracten wordt standaard de werking van dit verdrag uitgesloten maar is dat in uw belang?  Als verkoper kan het juist wel in uw belang zijn als dit Verdrag van toepassing wordt verklaard.

Spanje

Zoekt u een Hippisch advocaat in Spanje? Ons kantoor heeft zeer nauwe banden met advocaten in Spanje ( Madrid en Barcelona). In Barcelona hebben wij de beschikking over een mooie spreeklocatie. De lijnen zijn kort en door een goede samenwerking met betrouwbare advocaten in Spanje kunnen wij onze cliënten juridische bijstand verlenen in beide landen, daarmee optimaal gebruik makend van de juridische mogelijkheden om voor u het beste resultaat te behalen.